פרופ יוסי שלו

פרופ' יוסי שלו  – רופא נשים ומומחה לבדיקות מי שפיר

    כמה מילים אישיות 

 

שלום לכן,

אני מומחה ברפואת נשים ולידה ועוסק ברפואת נשים משנת 1978. התמחיתי במיילדות, גינקולוגיה ופריון באגף נשים ויולדות בבית החולים ע"ש שיבא. הייתי אחראי על יחידת האולטרסאונד באגף נשים בתל השומר ולאחר מכן בבית חולים השרון. במקביל לעבודתי כיום במסגרת בית החולים וולפסון אני מטפל במרפאתי הפרטית בתל אביב. את דיקורי מי השפיר אני מבצע בבית חולים אסותא – רמת החייל. שנות דיקור מי שפיר: כ – 40 שנים.

המומחיות העיקרית שלי עוסקת במעקב אחר התפתחות העובר ואבחון מומים. תחום זה כולל ביצוע בדיקות מי שפיר ובדיקות סיסי שליה לשם זיהוי מומים כרומוזומליים בעובר. כמו כן, אבחון מומים באולטרה-סאונד (סקירת מערכות מוקדמת, סקירת מערכות מאוחרת, סקירת מערכות שלישית וסקירה מכוונת). אני מטפל בנשים בהריון, כך שמעקב ההיריון כולל גם את כל הבדיקות שהזכרתי. הסקירות מבוצעות במרפאה כחלק ממעקב ההיריון ללא עלות נוספת. 

להיות רופא נשים מבחינתי זה להעניק אושר, לסייע, לתמוך כשצריך לעזור. ישנם ימים בהם חווים טלטלה נפשית עזה עם מעברים מהירים משמחה לעצב. אפשר מחד לחוות אושר עצום ולאחר מכן להיפגש בהפרש זמן קצר בעצב רב . כל אלה תוך הזדהות מכסימלית עם המטופלת , בעצם עם שני הזוג.

היו תקופות שהרגשתי שאני חייב לשמור על עצמי. החשיפה לפגיעה, לייאוש, לעצב, לבכי ולסימני השאלה הקשורים במקרים אובדן הריון, של כשלון חוזר להרות, של הופעת גידול ממאיר, של גילוי  מום עוברי, של צורך בחשיפת האמת המרה, וכאמור עם הרגשת ההזדהות במה שקורה למטופלת , כל אלה יכולים לגרום לזעזוע ופגיעה גם אצל רופא וותיק. מסיימים במרפאה והולכים הביתה עם כל "תיק" החוויות שעברת, ואתה עדיין חי אותם גם בית. 

הטיפול הרפואי אינו לפי פרוטוקול בלבד. הוא חייב להיות עטוף באמפטיה, באופטימיות, בתמיכה, במתן עידוד שיהיה טוב, שבכל זאת יש מקום לחייך. 

לאחר 40 שנים אתה כבר יודע כרופא מה סביר להיות טוב למטופלת, באיזה כיוון עליה לבחור ואיזה בדיקות לעשות. כאשר היא בכל זאת אינה בדעתך, צריך להסביר לה באורך רוח במה מדובר אך בעיקר לא ללחוץ, לא לשכנע באגרסיביות, לתת מקום של כבוד גם לדעה השונה משלך. השיחה תהיה תמיד מכיוון של – מה שתבקשי – כך יעשה. ובהמשך, אתה מציג את דעתך וכיוון הטיפול שנראה לך נכון. 

צריך להיות מקצועי ולהקפיד על רפואה טובה. צריך להשרות אוירה רגועה. כל מטופלת בוודאי התכוננה ומתרגשת למפגש במרפאה. היא בוודאי חוששת מהבדיקה, חרדה לתוצאות. צריך לתת לה הרגשה של קרבה, של חברות, אוזן קשבת ושימת לב לניואנסים שבין המילים. 

כל מטופלת שמגיע למרפאה שלי מראה בכך שהוא בוטח בי. אם כך – אתן לה את כל מה שיש לי, את כל הידע העדכני והניסיון בתחום הרפואי. אבל גם בתחום האישי. כל מילה חמה עוזרת להמשיך. 

אלה הגיגים הקשורים בלהיות רופא, וזה לוקח זמן, חוויות וניסיון להבין איך בונים מערכת יחסים חמה וטובה בין רופא ומטופל. 

 

  

 

על המרפאה

הטיפולים במרפאה כוללים את מירב התחומים במיילדות, גינקולוגיה, פריון ורפואת העובר. דגש מיוחד ניתן למעקב אחר העובר והתפתחותו בשלבי ההריון השונים. והכוונה, אבחון גדילה עוברית תקינה וחריגה, זיהוי מוקדם של סיכון לתסמונת גנטית כבר בשליש הראשון להריון, הדמיה אולטראסונית בדו, תלת, וארבע מימד של האברים בעובר וסקירה מכוונת בשליש הראשון, בשליש השני ובשליש השלישי של ההריון. מוניטור עוברי מבוצע בשליש השלישי כהשלמה למעקב אופטימלי אחר מצב העובר.

בפגישה במרפאה ניתן להחליט במשותף על ביצוע בדיקת מי שפיר. במקרים אחרים, ניתן לבצע בדיקות דם חדשות לאבחון מוקדם כבר בשליש הראשון של פגמים כרומוזומליים בעובר, או לקבוע מועד לבדיקת סיסי שליה כאשר נדרשת תשובה מהירה וכוללנית בזמן הקצר ביותר.

האווירה במרפאה נינוחה, שקטה ורגועה.
בצוות האתר נמצאים פרופ' יוסי שלו, , פנינה קופרברג ודנה טליאז – מזכירות רפואיות.

במקרים בהם נדרש יעוץ גנטי מורכב בהחלטה על ביצוע בדיקת מי שפיר ניתן יהיה לקבל הכוונה משתי רופאות ילדים מנוסות ומומחיות בגנטיקה רפואית – פרופ' דורית לב | מנהלת המכון הגנטי בבית חולים וולפסון וד"ר חנה וינקלר | רופאה בכירה במכון לגנטיקה רפואית בבית חולים וולפסון. יעוץ גנטי שלם לא יינתן במסגרת האתר, אלא במרפאות הפרטיות שלהן.

.

קבלת מטופלות ימים ב' ד' ה' בשעות הבוקר, ימים ב׳ ד' אחר הצהרים.
דיקורי מי שפיר באסותא רמת החייל בכל ימות השבוע ועל פי תאום מראש.

אמהות ממליצות