מה הם הגורמים לפתח בין חדרי הלב? עד כמה הפגם הזה נפוץ? מתי מאבחנים את הפגם הזה, מה יכול לגרום לו ומה מומלץ לעשות במקרה של אבחון?
חור בלב – מום לב מסוג פגם במחיצה הבין-חדרית (VSD)

מה הם הגורמים לפתח בין חדרי הלב? עד כמה הפגם הזה נפוץ? מתי מאבחנים את הפגם הזה, מה יכול לגרום לו ומה מומלץ לעשות במקרה של אבחון?
בתחילה נועדה בדיקת השקיפות העורפית להעריך רק את הסיכון לתסמונת דאון בעובר. הבדיקה האנטומית של העובר תתבצע כ- 3 שבועות מאוחר יותר, במסגרת סקירת המערכות המוקדמת. על מנת לקצר זמנים ולהגיע לאבחנה מוקדם ככל האפשר, ניתן להרחיב את בדיקת השקיפות העורפית ולבדוק איברים נוספים בעובר אשר נבדקים בסקירה. מצב זה מתאפשר כבר בשבוע 13 […]
בדיקת שקיפות עורפית נועדה לבדוק אם יש לעובר סיכון מוגבר לתסמונת דאון. החישוב הוא סטטיסטי בלבד ודיוק הבדיקה כ- 80%. בדיקת סיסי שליה או בדיקת מי שפיר יכולים לשלול לחלוטין את התסמונת. כאשר השקיפות מבוצעת בשבוע 13, ניתן לבדוק את תקינותם של איברים נוספים ויש לכך חשיבות רפואית רבה. במאמר זה נעסוק באבחון של מומי […]
אוטיזם היא הפרעה די שכיחה באוכלוסייה. ההערכה היא, שכילד אחד מתוך 100, ילקה בהפרעות על רצף הטווח האוטיסטי.
מטרת הבדיקה היא להעריך את הסיכון לתסמונת דאון. CRL בתחום 38 עד 84 מ"מ [ערכי הגודל הממוצעים בשבוע 11+0 ובשבוע 13+6
בדיקת השקיפות העורפית היא אחת הבדיקות הבסיסיות שתבצעי במהלך ההיריון. בדיקת השקיפות מומלצת כבדיקת שגרה לכל הנשים בהריון והיא הוכנסה ל"סל הבריאות"
אני נוהג להזמין את המטופלות שלי לבדיקת שקיפות עורפית בשבועות 11-12להריון. כ 1-3 ימים לאחר מכן הן תבצענה את בדיקת הסקר הביוכימי שליש ראשון. כך שעדיין נותר לי זמן לתזמן ביצוע בדיקת סיסי שליה במידה ותתקבל תשובה לא טובה, או בדיקת מי שפיר בהמשך ההריון החל משבוע 17 להריון.
מתי עושים את בדיקת החלבון העוברי? תבחין משולש או מרובע? מה יש להביא אל הבדיקה? וכמובן, מה עושים במקרה של תוצאות לא תקינות?