מאמרים • מי שפיר https://www.prof-shalev.co.il/articles/ יעוץ אישי מי שפיר Sun, 07 Aug 2022 09:46:37 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 https://www.prof-shalev.co.il/wp-content/uploads/2019/06/cropped-facivon-shalev-32x32.png מאמרים • מי שפיר https://www.prof-shalev.co.il/articles/ 32 32 איך להקל על כאבים בזמן צירים: 5 טיפים שיעזרו לך https://www.prof-shalev.co.il/%d7%94%d7%a7%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%9b%d7%90%d7%91%d7%99-%d7%a6%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d/ Mon, 25 May 2020 06:45:31 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=3749 מאמר אורח כאבי צירים הם מבין הכאבים החזקים ביותר שכל אישה יכולה לחוות במהלך חייה. לכן, לפני הכול, ובמיוחד אם זו הלידה הראשונה שלך, חשוב להבין כיצד הצירים מתרחשים ובאיזה אופן הם משתנים לפני הלידה: בתחילה הצירים אינם כה כואבים והתדירות שלהם אינה סדירה. השלב הזה נקרא השלב הלטנטי ובסופו תתרחש פתיחה של 3 ס"מ. […]

הפוסט איך להקל על כאבים בזמן צירים: 5 טיפים שיעזרו לך הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

כאבי צירים הם מבין הכאבים החזקים ביותר שכל אישה יכולה לחוות במהלך חייה. לכן, לפני הכול, ובמיוחד אם זו הלידה הראשונה שלך, חשוב להבין כיצד הצירים מתרחשים ובאיזה אופן הם משתנים לפני הלידה:

בתחילה הצירים אינם כה כואבים והתדירות שלהם אינה סדירה. השלב הזה נקרא השלב הלטנטי ובסופו תתרחש פתיחה של 3 ס"מ. בשלב השני, שנקרא לעיתים גם השלב האקטיבי, הרחם מתכווץ באופן סדיר כל מספר דקות. הכאב בדרך כלל מורגש בגב, בבטן התחתונה או שהוא פשוט יתחיל מהגב התחתון ויתקדם אל הבטן. בסופו של דבר תתרחש פתיחה של 10 ס"מ. שלב זה אורך בממוצע כ-8 שעות בלידה ראשונה.

איך אפשר להתמודד עם הצירים בשלבים אלו?

1.קודם כל לדעת מתי רצוי לצאת אל בית החולים

הדבר הראשון שחשוב לדעת מראש הוא כיצד לתזמן את ההגעה לבית החולים. כאשר התדירות של הצירים מתגברת ומתרחשת כל פחות מעשר דקות, זהו הסימן לנסוע לבית החולים. אם ישנם כאבים חזקים מאוד שמצריכים שימוש במשככי כאבים, רצוי להגיע לבית החולים להמשך טיפול, וכמובן גם אם כבר ירדו המים.

2.להשתמש במכשיר טנס

מכשיר טנס ללידה הוא מכשיר שאמור לעכב את מעבר אותות הכאב מאזור הרחם ורצפת האגן למוח באמצעות ארבע אלקטרודות המחוברות לגב של היולדת. הזרם החשמלי אמור להסיח את הדעת מגירוי הכאב של הצירים עצמם ואף לשחרר את האנדורפינים, משככי הכאבים הטבעיים של הגוף. ניתן להשתמש בו עבור כאבים הנלווים לתקופת ההיריון, השלב הלטנטי וכמובן במהלך הלידה עצמה.

היולדת יכולה לשלוט בעוצמת המכשיר, להגביר ולהחליש אותו בהתאם לקצב הצירים, וכך לקבל תחושת שליטה על מצבה מבלי להרגיש שהיא חסרת אונים.

3.לא להיכנס ל"שוק" מסיפורים של אחרות

כל אחת תעבור חווית לידה שונה בהתאם לגוף שלה ואופי הלידה, ולכן אין טעם להיבהל בשל חוויות של נשים אחרות שעשויות להגביר מאוד את תחושת הפחד ואפילו לפגוע ביכולת להתמודד עם כאבים: כל אחת בוחרת בשיטה אחרת או אפילו אמצעים חיצוניים אחרים להתמודד עם הכאב ולכן אין בחירה נכונה או לא נכונה.

4.לסמוך על המיילדת

חשוב לסמוך על המיילדת שכבר התנסתה באלפי לידות ולהיפתח אליה למרות החשש הראשוני והעובדה שזו כנראה הפעם הראשונה שאתן נפגשות. אם היו לך טראומות שקשורות בחוויית ההיריון או אפילו בלידות קודמות, זהו הזמן לשתף אותן ולתאם ציפיות לקראת רגע האמת.

5.להיעזר גם בבן הזוג

לתמיכה של בן הזוג יש חשיבות מכרעת בהתמודדות עם הלידה והצירים, גם המגע הכי קטן יכול לעזור להתמודד עם הכאב ותחושת החוסר הוודאות שעוטפת אותנו ברגעים הלא פשוטים האלו. בשלבים ההתחלתיים כגון השלב הלטנטי אפשר אפילו לבצע אימונים קלים ולהזיז ביחד את הגוף. בשלב האקטיבי אפשר להשתמש במים ובן הזוג יכול להקל על הכאבים באמצעות עיסוי, במיוחד של הרגליים ואזור הגב התחתון.

 

הפוסט איך להקל על כאבים בזמן צירים: 5 טיפים שיעזרו לך הופיע ראשון במי שפיר

]]>
כאבים בתחילת הריון – הגורמים והטיפול https://www.prof-shalev.co.il/%d7%9b%d7%90%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%94%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%94%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9c/ Wed, 26 Feb 2020 10:42:27 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=3449 מאמר אורח מעבר לשמחה העצומה עם היוודע דבר ההריון, הוא מביא איתו שלל תסמינים שלעתים משפיעים על איכות חיי ההריונית ומשבשים את שגרת יומה. כאבים בתחילת הריון הם תופעה שגורה אולם חשוב לתת עליה את הדעת, להבדק ולקבל טיפול מקל ומרגיע. מה קורה בהריון הפלא הגדול הזה, בו נוצרים חיים חדשים בגוף האשה כורך בתהליך […]

הפוסט כאבים בתחילת הריון – הגורמים והטיפול הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

מעבר לשמחה העצומה עם היוודע דבר ההריון, הוא מביא איתו שלל תסמינים שלעתים משפיעים על איכות חיי ההריונית ומשבשים את שגרת יומה. כאבים בתחילת הריון הם תופעה שגורה אולם חשוב לתת עליה את הדעת, להבדק ולקבל טיפול מקל ומרגיע.

מה קורה בהריון

הפלא הגדול הזה, בו נוצרים חיים חדשים בגוף האשה כורך בתהליך גם שינויים רבים המתחוללים בגוף האשה. כל מערכות הגוף מתחילות, כבר מתחילת ההריון, לפעול באופן שונה מהרגיל. מערכות אלו מתאימות את עצמן למצב החדש של האם ומתחשבות גם בצרכי העובר.

תופעה שכיחה היא כאבים בתחילת ההריון, חלקם מינוריים וברי התמודדות, אחרים, כמו כאבי בטן בהריון או כאבי ראש בהריון, עלולים, ללא טיפול מתאים, להפריע להתנהלות השוטפת של האם.

כאבי בטן בהריון

כאבי בטן, כמו גם בחילות והקאות הם תופעה שכיחה בעיקר בשליש הראשון של ההריון. הגורם לכך אינו ברור והסברה היא שיש קשר לשינויים ברמות ההורמונים ולמתחים, גם אם לא מודעים, בהם שרויה האשה עם ההסתגלות למצב החדש.

כאבי בטן עלולים לכלול גם תחושת צרבת ובעיקר בשעות הלילה. ההורמונים מחלישים את שרירי מערכת העיכול ומצד שני יש לחץ של הרחם על הקיבה. שני גורמים אלו גורמים לעליית חומצה מהקיבה לוושט ויוצרים את הצרבת.

עצירות גם היא תופעה שכיחה בהריון וגורמת לכאבי בטן. התופעה מתרחשת עקב עלייה ברמת הורמון פרוגסטרון. הורמון זה מאט את פעילות המעיים ומרפה את השרירים. בנוסף, יש לחץ על המעיים המגיע מהרחם. נשים בהריון נדרשות גם ליטול כדורי ברזל, שהם עצמם עלולים לגרום לעצירות.

מומלץ ורצוי שלא להתעלם מהתופעות השונות, במיוחד כשמדובר באחריות לעובר. כאבי בטן בהריון יכולים לנבוע מסיבות שכיחות, למשל עצירות או קלקול קיבה. אולם לעתים מקור הכאבים הוא ההריון עצמו ולכן חשוב לעקוב אחר הכאב ואם הוא עקבי, לוודא שהסיבה לכאבים מאובחנת על ידי גורם מקצועי.

כאבי ראש בהריון

לעתים, דווקא הסימן, או האיתות לכך שאתן בהריון הוא הופעתו של כאב ראש. פעמים רבות מדווחות נשים על כאבי ראש בתחילת ההריון. הדבר מתרחש בעקבות השינויים ההורמונליים שהגוף חווה. רמות הורמוני האסטרוגן והפרוגסטרון משתנות, משפיעות על זרמית הדם למוח והתוצאה היא כאבי ראש.

בדרך כלל מדובר בכאבי ראש קלים. הם יחלפו לבד, לרוב בסוף השליש הראשון, ואינם דורשים טיפול מיוחד. ברוב המקרים הם גם יופיעו לצד תסמינים נוספים כמו עייפות, בחילות, כאבי בטן ועוד.

אולם התופעה יכולה להיות אינטנסיבית יותר, עם כאבי ראש חזקים וטורדניים, עם או ללא תופעות לוואי נוספות של ההריון. כאבי ראש חזקים עלולים לשבש כליל את שגרת היום ולהשפיע על ההתנהלות של כל אחד, ולבטח על נשים בהריון.

כשכאב הראש הוא טורדני ואינטנסיבי, ואם אתן סובלות ממנו לראשונה בחייכן ודווקא בהריון, מומלץ לגשת לבדיקה ולשלול מצבים כמו רעלת הריון שיכולה לסכן את חיי העובר ואף את האם. מומלץ לגשת לבדיקה שתכלול בדיקת חלבון בשתן, לחץ דם ותפקודי כבד.

כמו כן, במידה והכאב אינו הדרגתי אלא הופיע באופן פתאומי ובעוצמה גבוהה, גם אז, מומלץ לגשת לבדיקה.

במידה ונשלל הסיכון לרעלת הריון או גורמי סיכון נוספים, ניתן לטפל בכאבים בהריון באמצעים ביתיים ולעתים אף באמצעות טיפול אלטרנטיבי מרגיע ומקל.

טיפולים נוספים ברפואה האלטרנטיבית הם דיקור סיני או יפני, שיטות טיפול בטוחות שמסייעות בחיזוק הגוף, הזרמת הדם אל המוח והקלה ניכרת בכאבי הראש.

הריון הוא שמחה גדולה ששזורים בה גם פחדים, חששות ומחשבות על העתיד. חשוב לעבור אותו בבטחה, עם הליווי והייעוץ של איש מקצוע ולהיות קשובות לגוף ולשינויים שהוא עובר. כי אתן מכירות את גופכן טוב יותר מכל אדם אחר.

 

 

הפוסט כאבים בתחילת הריון – הגורמים והטיפול הופיע ראשון במי שפיר

]]>
דיאטה בהריון https://www.prof-shalev.co.il/%d7%93%d7%99%d7%90%d7%98%d7%94-%d7%91%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f/ Wed, 19 Feb 2020 11:12:10 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=3420 מאמר אורח גם אתן שמעתן על המיתוס ש"בהריון אוכלות בשביל שניים"? כמה נכון המיתוס הזה ומה באמת חשוב לאכול ולא לאכול בהריון? לפניכן כל המידע על תזונה בהריון וסיגול שגרת אכילה גם לאחר הלידה. שומרים על הגוף ועל העובר תזונה נכונה ובריאה חשובה בכל מצב ובכל גיל. בהריון היא חשובה אף יותר. היא משפיעה על […]

הפוסט דיאטה בהריון הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

גם אתן שמעתן על המיתוס ש"בהריון אוכלות בשביל שניים"? כמה נכון המיתוס הזה ומה באמת חשוב לאכול ולא לאכול בהריון? לפניכן כל המידע על תזונה בהריון וסיגול שגרת אכילה גם לאחר הלידה.

שומרים על הגוף ועל העובר

תזונה נכונה ובריאה חשובה בכל מצב ובכל גיל. בהריון היא חשובה אף יותר. היא משפיעה על תקינות ההריון ותחושת החיוניות ואף על העובר, במובנים רבים. העיקרי שבהם הוא שהאם לעתיד היא זו שמהווה את המקור הבלעדי של העובר למרכיבי התזונה השונים. כלומר, אם אתן סובלות מחוסרים תזונתיים, גם העובר יחווה אותן ובמקרם קיצוניים יכול הדבר לגרום לסיבוכי הריון ומומי לידה.

גם לעלייה במשקל יש משמעות רבה בכל הנוגע לבריאות האם והעובר. על העלייה להיות במידה הנכונה וזה גם הזמן להפריך את המיתוס של "אכילה בשביל שניים". רק בשליש האחרון להריון גדלה הצריכה היומית שלכן, וגם גידול זה עומד על כ- 300 קלוריות בלבד (שווה ערך לכריך עם ממרח טחינה).

במקרים של מצבים בריאותיים שונים, למשל סוכרת הריון, לתזונה ולעלייה ניכר במשקל יש חשיבות רבה עוד יותר.

מחקרים שבוצעו בשנים האחרון העלו כי קיים קשר הדוק בין תזונת האם במהלך ההריון ובריאות העובר, גם בגיל בגרות. בריאות האם עצמה מושפעת אף היא מתזונה נכונה והריון תקין, ללא תופעות כמו לחץ דם גבוה או סוכרת הריון, מגביר את הסיכון של האם לפתח לחץ דם גבוה או סוכרת סוג 2 בעתיד.

התזונה הוא אמצעי שמצוי בידיים שלכן והוא בר שליטה, אם רק נדע מה – וכמה – לאכול בהריון. חשוב לזכור שגם הריון במצב בו האם היא בעודף משקל עלול להגביר את הסיכון למחלות שונות, אצלה ואצל העובר.

אז מה אוכלים?

זה הזמן להדגיש כי המונח "דיאטה" לא מתייחס לתזונה למטרות הרזיה, אלא מתאר שגרת תזונה (מהמילה diet באנגלית שמשמעותה תזונה).

כאמור, לאכול בהריון בשביל שניים הוא רק מיתוס והתוספת הקלורית הנדרשת אינה גדולה, ומתחילה החל מהשליש השי ולעתים מהשלישי.

נתון זה משתנה והוא אינדיבידואלי לכל אשה בהריון. למשל, נשים שעוסקות בפעילות גופנית רבה יזדקקו לצרוך יותר קלוריות, כמותן גם נשים המצויות בתת משקל. לעומתן, נשים שהתחילו את ההריון במצב של השמנה ועודף משקל, יזדקקו לפחות קלוריות.

דיאטה בהריון מושתת על צריכה של מזונות שיש בהם סיבים רבים, ויטמינים ומינרלים.

חשוב להתייעץ עם הרופא המלווה את ההריון בנוגע לתוספי תזונה מומלצים וכן עם דיאטנית לבניית תפריט מותאם להריון.

ממה כדאי להמנע בדיאטה בהריון?

מערכת החיסון במהלך ההריון עובדת פחות טוב מאשר בתקופות שלא בהריון. זהו מנגנון דווקא יעיל שמונע מגוף האשה לדחות את העובר (שנחשב לגוף זר) אולם מעלה את הסיכון לזיהומים שונים שמצויים גם במזון. חשוב להמנע ממזונות שעלולים לגרום להרעלת מזון ומזונות המכילים חיידקים מזהמים כמו ליסטריה, סלמונלה, טוקסופלזמה, אי קולי ואחרים.

בהריון מערכת החיסון עובדת פחות טוב. זהו מנגנון הגנה שנועד למנוע דחייה של העובר שנחשב לגוף זר. המחיר הוא רגישות גבוהה יותר לזיהומים שונים, כולל זיהומים ממזון. לכן חשוב להימנע ממזונות שיש בהם סכנה להרעלת מזון. בנוסף, יש מזונות שמכילים חומרים שעלולים להזיק לעובר כמו למשל אלכוהול שמומלץ להימנע ממנו כבר בשלב הנסיונות להרות.

מזונות שאינם מומלצים לאכול בהריון:

בשר ודגים לא מבושלים או מבושלים למחצה, כמו סושי, סטייק במידת עשייה מדיום רייר, דג מלוח, קוויאר, פירות ים וכדומה

ביצים נאות או שלא בושלו מספיק, כמו ביצה רכה וביצת עין וגם מזונות שמכילים אותן, כמו עוגת טירמיסו וקינוחים נוספים שמכילים ביצים מוקצפות חיות. כמו כן רצוי להמנע מרטבים מבוססי ביצים כמו מיונז ביתי, רוטב הולנדייז וכדומה.

גבינות מחלב מפוסטר כמי קממבר, רוקפור, ברי שיש להן את התנאים לצמחית חיידקי ליסטריה. גם גבינות מלוחות שמושרות במי מלח לא מבטיחות הגנה מלאה מפני ליסטריה שעלול להתפתח גם בריכוזי מלח גבוהים. לכן מומלץ שלא לצרוך גבינות כמו צפתית, פטה וכדומה.

נבטים שלא עברו בישול. הם עלולים להכיל חיידקי אי קולי או סלמונלה.

דגים: רובם מומלצים ואף חשובים לאכילה במהלך ההריון, כל עוד בושלו היטב אולם יש להמנע מדגים שמכילים כמות גבוהה של כספית כמו מקרל למשל.

אלכוהול: השפעתו רבה על התפתחות התינוק. כל כמות שנצרכת בהריון עוברת שירות לעובר ולמוחו המתפתח. בכל הנוגע לאלכוהול, "אין הנחות" ויש להמנע ממנו לחלוטין. הנזקים שהוא גורם גרועים ממש כמו עישון בהריון, ואפילו יותר.

קפאין: ביכולתו של קפאין לחדור את השליה. כמו כן הוא משקה מעורר שפוגע באיכות השינה של האם ושל העובר. ניתן לצרוך ככוס עד שתי כוסות קפה ביום ולזכור שקפאין מצוי גם בקולה, שוקולד ומשקאות אנרגיה שממילא אין לצרוך אותם בהריון.

דיאטה בהריון היא הזדמנות מצויינת לסגר הרגלי אכילה בריאים ונכונים ולהמשיך איתם גם לאחר ההריון. הרגלים אלו יסייעו לכן לשמו רעל משקל גוף תקין, גם לאחר הלידה, לשמו רעל תחושת שובע ולשמו רעל הגוף מפני מאכלים שלא נחשבים כתורמים בריאותית לגופכן.

 

 

הפוסט דיאטה בהריון הופיע ראשון במי שפיר

]]>
איך שחיה תורמת להריון בריא https://www.prof-shalev.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%a9%d7%97%d7%99%d7%94-%d7%aa%d7%95%d7%a8%d7%9e%d7%aa-%d7%9c%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%90/ Sun, 01 Dec 2019 09:31:12 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=2951 מאמר אורח כשאת נושאת על עצמך יותר מ-20 קילוגרמים נוספים, פעילות גופנית היא אולי הדבר האחרון שבא לך לעשות. אבל בתוך המים, כשאת שוקלת רק עשירית ממשקלך, ההזדמנות להרגיש קלילה וגמישה יותר במהלך האימון, היא די מפתה. שחיה בזמן ההריון עשויה להיות הפעילות הגופנית המושלמת לנשים לפני ובזמן הלידה, והיא מציעה לא רק יתרונות הקשורים […]

הפוסט איך שחיה תורמת להריון בריא הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

כשאת נושאת על עצמך יותר מ-20 קילוגרמים נוספים, פעילות גופנית היא אולי הדבר האחרון שבא לך לעשות. אבל בתוך המים, כשאת שוקלת רק עשירית ממשקלך, ההזדמנות להרגיש קלילה וגמישה יותר במהלך האימון, היא די מפתה.

שחיה בזמן ההריון עשויה להיות הפעילות הגופנית המושלמת לנשים לפני ובזמן הלידה, והיא מציעה לא רק יתרונות הקשורים לפעילות גופנית באופן כללי, אלא גם הקלה מכמה מכאובי הריון שכיחים. וזו כבר סיבה טובה לעשות מעשה ולהצטרף לחוג שחיה.

מהם היתרונות של שחיה בזמן ההריון?

שחיה, במיוחד כשאת בהריון, היא דרך עדינה לאימון גופני במשך כחצי שעה. מה עוד ששחיה לא מכבידה על המפרקים ולא פוגעת בהם, כפי שקורה לא פעם בעת אימון גופני על היבשה.

אם השחיה שלך די ״צולעת״, השתתפות בלימודי שחיה למבוגרים תוכל לספק לך גם מסגרת זמן מוגדרת שתדרבן אותך לשחות באופן קבוע, וגם הדרכה מותאמת לנשים הרות. כך תוכלי ליהנות פיזית ונפשית מנפלאות השחיה.

שחיה היא פעילות שתוכל לסייע לך במספר דרכים:

  • להקל על הנפיחות בקרסוליים ובכפות הרגליים – השקעת הגפיים בתוך המים מסייעת לגוף לדחוף את הנוזלים מהרקמות חזרה אל העורקים, משם לכליות והלאה אל דרכי השתן. תהליך זה מגביר את זרימת הדם ובכך מונע הצטברות של דם בגפיים התחתונות.
  • להפחית את בחילות הבוקר – נשים רבות נהנות מהמים הקרירים שמספקים להן הקלה מבורכת מבחילות הבוקר המתישות.
  • לשמור על קרירות הגוף – נשים הרות חוות בדרך כלל פעילות יתר של בלוטות הזיעה. טבילה בבריכה הקרירה יכולה לעזור בכך, במיוחד כשחם בחוץ.

השחייה יכולה לשפר גם את חוויית הצירים והלידה, כי היא מציעה שני בונוסים חשובים: שמירה על טונוס השרירים והגדלת כושר הסיבולת. על שני הבונוסים האלה תברכי, כשיגיע הזמן ללחוץ כדי שהתינוק יידחף החוצה.

קראי גם:

החזר כספי על בדיקות הריון >>

האם לבצע בדיקת דם במקום בדיקת מי שפיר? >>

מה המועד המומלץ לבידצוע בדיקת מי שפיר? >>

איך תשמרי על בטיחותך בזמן השחיה?

מספר טיפים למניעת בעיות בטיחותיות כשאת שוחה במהלך ההריון:

  • בדקי אם המים בטוחים – אל תיכנסי למים מזוהמים שעלולים לגרום למחלות הנישאות במים. שחיה בים בחוף מוסדר, היא בדרך כלל בטוחה, אבל כדאי לנקוט בצעדי זהירות כשמדובר בשחיה בבריכה ציבורית.

הטיפ הטוב ביותר הוא: לא לטבול בבריכה שרמת הכלור במים אינה תקינה.

  • הימנעי מג׳קוזי – שהות ממושכת בג׳קוזי לוהט (מעל 10 דקות), עלולה להגדיל את הסיכון להפלה ולפגיעה במוח ובעמוד השדרה, במיוחד אם את בג׳קוזי ב-4 עד 6 השבועות הראשונים להריון. זה כמובן לא אומר שאמבטיה חמה בבית אינה בטוחה. שלא כמו הג׳קוזי, מי האמבט הולכים ומתקררים, כך שאין מה לדאוג.
  • היזהרי מהחלקה – זכרי, הבטן הנושאת את התינוק שלך יכולה להסיט הצדה את מרכז הכובד של גופך. לכן, היזהרי! במיוחד כשאת פוסעת על משטחים חלקלקים, כולל שפת הבריכה ורצפת המלתחה.
  • היכנסי למים בהדרגה – התינוק הגדל בבטן שלך לא מסוגל להתמודד עם הבועות הנוצרות בגוף כשאת צוללת במהירות לתוך המים (מסיבה זו צלילה בזמן ההריון, אסורה בהחלט!). ההשפעה של הקפיצה לתוך מי הבריכה, אינה שווה את הסיכון הפוטנציאלי הכרוך בכך.
  • אל תעצרי את הנשימה – התינוק שלך זקוק לחמצן. לכן, הקפידי לשמור על נשימה יציבה ורציפה בזמן שאת שוחה. אם נרשמת ללימודי שחיה, בוודאי תקבלי הדרכה כיצד לנשום נכון.
  • אל תשכחי לשתות מים – למרות שבזמן השחיה לא תרגישי שאת מזיעה (כפי שמרגישים כשמתעמלים בחוץ), עדיין, את מזיעה ומסתכנת בהתחממות יתר. לכן, הקפידי לשתות מספיק מים לפני האימון והניחי בקבוק מים בקצה הבריכה, כדי ללגום ממנו במהלך השחיה.
  • צרכי את כמות הקלוריות הנדרשת – במיוחד כשאת יוצאת לאימוני שחיה. כשאת בשליש השני להריונך את זקוקה לכ-300 קלוריות נוספות ביום. כשאת בשליש השלישי, ל-500 קלוריות. הצורך הקלורי הספציפי שלך משתנה ותלוי במשך הזמן שאת שוחה, במשקל גופך ועוד. לכן, עדיף להתייעץ עם הרופא.

ומה לגבי אכילה לפני השחיה? עדיף להימנע מארוחה כבדה כשעה לפני השחיה (אם את כבר סובלת מצרבת במהלך ההריון, אז למה להוסיף?). הדבר הטוב ביותר הוא לסיים לאכול חטיף כלשהו לפחות 30 דקות לפני השחיה, ולאחריה ליהנות ממאכל עשיר בחלבון כמו יוגורט או כריך בשר הודו.

 

הפוסט איך שחיה תורמת להריון בריא הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מהי היסטרוסקופיה אבחנתית? https://www.prof-shalev.co.il/%d7%9e%d7%94%d7%99-%d7%94%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%91%d7%97%d7%a0%d7%aa%d7%99%d7%aa/ Wed, 06 Nov 2019 09:07:36 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=2919 מאמר אורח האם רופא נשים הפנה אותך לבדיקת היסטרוסקופיה? מעוניינת לדעת מהי מטרת הבדיקה וכיצד מבצעים אותה? האם הבדיקה כואבת? הכנו עבורכן כתבה מקצועית בנושא בדיקת חלל הרחם בגישת ההיסטרוסקופיה האבחנתית. מידע כללי היסטרוסקופיה היא פעולה להתבוננות בחלל הרחם, פירוש המילה: היסטרו – רחם, סקופיה – התבוננות. זו פעולה המיועדת לבדיקת מבנה חלל הרחם, במהלך […]

הפוסט מהי היסטרוסקופיה אבחנתית? הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

האם רופא נשים הפנה אותך לבדיקת היסטרוסקופיה? מעוניינת לדעת מהי מטרת הבדיקה וכיצד מבצעים אותה? האם הבדיקה כואבת? הכנו עבורכן כתבה מקצועית בנושא בדיקת חלל הרחם בגישת ההיסטרוסקופיה האבחנתית.

מידע כללי

היסטרוסקופיה היא פעולה להתבוננות בחלל הרחם, פירוש המילה: היסטרו – רחם, סקופיה – התבוננות. זו פעולה המיועדת לבדיקת מבנה חלל הרחם, במהלך הבדיקה מחדירים סיב אופטי דקיק ובראשו מצלמה זעירה, את המכשיר האופטי מחדירים דרך הנרתיק וצוואר הרחם לתוך חלל הרחם.

באמצעות הסיב האופטי הרופא יכול לצפות במבנה חלל הרחם, בהתאם לצורך הוא יכול לבצע גם היסטרוסקופיה ניתוחית, כלומר הוא יכול לבצע פעולות שונות באמצעות המכשיר הייעודי כדי להעניק טיפול מקצועי בבעיות כגון הסרת פוליפ, טיפול בהידבקויות תוך רחמיות, פתיחת מחיצות, הסרת שאריות שלייה וכדומה.

מקרים בהם הרופא ימליץ על היסטרוסקופיה אבחנתית

כאשר אישה סובלת או נתקלת בבעיות רפואיות ובמצבים כמו דימום רחמי לא סדיר, פוליפים, שרירן בולט ועוד, ובמקרים של אי פוריות או דימום רחמי מוגבר, הרופא בדרך כלל ישלח אותה להיסטרוסקופיה אבחנתית. באופן כללי, הבדיקה מומלצת במצבים הבאים:

  • דימום רחמי לא סדיר
  • חשד לממצאים ברירית הרחם כמו פוליפ
  • חשד לשאריות חומר הריוני או שלייה אחרי לידה או הפלה
  • חשד לשרירן בולט לתוך חלל הרחם המלווה בתסמינים כמו דימום וסתי מוגבר, דימום רחמי לא סדיר, הפלות חוזרות ועוד
  • חשד לבעיה בחלל הרחם הגורמת להפלות חוזרות או לקשיי פריון
  • הידבקויות תוך רחמיות
  • חשד לשינויים במבנה הפנימי של הרחם

חשוב לציין כי היסטרוסקופיה אבחנתית היא בדיקה לצורך אבחון בלבד, וניתן לעבור את הבדיקה ללא הרדמה. במהלך הבדיקה מחדירים ספקולום בהתאם לצורך ולאחר מכן הרופא מחדיר סיב אופטי דקיק שקוטרו כ-3 מ"מ בלבד. הסיב האופטי מוחדר דרך הנרתיק וצוואר הרחם, זהו מכשיר דק לכן רוב הנשים אינן סובלות מכאב במהלך הבדיקה, ולא מעט נשים כלל לא מרגישות את החדרת הסיב. במקרים מסוימים המטופלת עשויה לחוש אי נוחות באזור הבטן התחתונה או תחושה של כאבי מחזור.

לאחר החדרת הסיב האופטי הרופא יכול לצפות בחלל הרחם באמצעות מסך מחשב המותקן בחדר הטיפולים. כאמור, הרופא יכול בעזרת הבדיקה לגלות פוליפים, שרירנים בולטים (מיומות), הידבקויות, מחיצות ומומים מבניים ועוד. לאחר הבדיקה הקצרה יחסית הרופא יכול להציע טיפול במקום בגישת ההיסטרוסקופיה הניתוחית.

הבדיקה עצמה קצרה, אין צורך בהכנות מיוחדות, ולאחר התאוששת מהירה במרפאה אפשר לחזור לשגרת החיים ללא בעיה. את הבדיקה מומלץ לעבור רק במרפאה של רופא מומחה, עדיף לבחור רופא מומחה למיילדות, לגינקולוגיה ולפוריות, כל עוד הרופא מתמחה בבדיקות ובטיפול היסטרוסקופיה. הצלחה הבדיקה תלויה במיומנות ובניסיון של הרופא המומחה, לכן חשוב לבחור היטב את הרופא, ומומלץ לפנות למרפאה המציעה הסדרי תשלום למבוטחי קופות החולים.

הפוסט מהי היסטרוסקופיה אבחנתית? הופיע ראשון במי שפיר

]]>
בדיקת NIPT בזמן היריון פונדקאות https://www.prof-shalev.co.il/nipt-%d7%91%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%93%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/ Mon, 29 Jul 2019 12:40:09 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=2882 מאמר אורח בדיקת NIPT היא בדיקה ייעודית מסוג הערכת סקר שמטרתה לשלול הפרעות כרומוזומליות מסוימות אצל העובר, בשלב מוקדם ככל הניתן. באמצעות הבדיקה ניתן לגלות בשלב מוקדם של ההריון טריזומיה של כרומוזום 21, כלומר תסמונת דאון, תסמונת אדוארדס, תסמונת פטאו, תסמונת די ג'ורג' ועוד. עם זאת, חשוב להדגיש כי בדיקת NIPT אינה מוגדרת כבדיקה אבחנתית […]

הפוסט בדיקת NIPT בזמן היריון פונדקאות הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

בדיקת NIPT היא בדיקה ייעודית מסוג הערכת סקר שמטרתה לשלול הפרעות כרומוזומליות מסוימות אצל העובר, בשלב מוקדם ככל הניתן. באמצעות הבדיקה ניתן לגלות בשלב מוקדם של ההריון טריזומיה של כרומוזום 21, כלומר תסמונת דאון, תסמונת אדוארדס, תסמונת פטאו, תסמונת די ג'ורג' ועוד. עם זאת, חשוב להדגיש כי בדיקת NIPT אינה מוגדרת כבדיקה אבחנתית המאפשרת לקבוע החלטות כמו הפסקת הריון, כיון שזו בדיקת סקר המבוססת על נתונים סטטיסטיים.

בהתאם לממצאי הבדיקה הרופא המטפל ימליץ על סדרת בדיקות נוספות, למשל בדיקות אבחנתיות לגילוי תסמונת דאון, מומים מולדים בעובר, מי שפיר, סיסי שליה וכדומה.

הבדיקה מתאימה לנשים בהריון החל משבוע 9

בדיקת NIPT היא למעשה בדיקה גם לצורך גילוי תסמונת דאון ולצורך איתור תסמונות נוספות ובעיות רפואיות אחרות הקשורות להפרעות כרומוזומליות. זו בדיקה מומלצת בעיקר לנשים שאינן יכולות או מוכנות לעבור בדיקת מי שפיר. כמו כן, הבדיקה הייעודית מיועדת לנשים בהריון המעוניינות לבדוק רק חלק מהחומר הגנטי הנמצא בכרומוזום של העובר.

במקרים הבאים אין לעבור בדיקת NIPT:

דילול טבעי של אחד העוברים.

במקרים של הריון מרובה עוברים, למשל הריון מרובה עוברים עקב תרומת ביצית או לידה בעזרת אם פונדקאית.

במקרים בהם יש צורך רפואי לעבור בדיקה אבחנתית לאיתור מוטציות בגלל היסטוריה משפחתית.

אמינות בדיקת NIPT

רוב יצרני הבדיקות מסוג NIPT טוענים כי הבדיקה שלהם מספקת תוצאות אבחון מדויקות בקירוב של 100%. לכן חשוב לחזור ולהדגיש כי לבדיקות NIPT אין יכולת לזהות תסמונות בעוברים ברמת דיוק של 100% מאחר והבדיקה היא בדיקת סקר סטטיסטית. הבדיקה יכולה לשמש כתחליף לחלק מבדיקות הסקר בשליש הראשון של ההריון אבל היא לא יכולה להחליף את האמינות של בדיקת מי שפיר או את מידת הדיוק והרזולוציה של הצ'פ הגנטי.

אם ממצאי בדיקת NIPT מעלים חשד לתסמונת דאון או לתסמונת אחרת, הרופא המטפל ימליץ לאישה ההרה לעבור בדיקת מי שפיר שהיא בדיקה אבחנתית ורמת האמינות היא 100% וזאת כדי לאשר או לשלול את תוצאות ממצאי בדיקת NIPT.

בדיקה נפוצה בתהליכי פונדקאות בארץ ובחו"ל

בתהליכי פונדקאות ישנם סיכונים רבים ומגוונים, לכן ההורים מעוניינים שהאם הפונדקאית תעבור את כל הבדיקות החשובות כדי למזער סיכונים ועל מנת לקבל החלטה על המשך הריון בצורה הכי משכילה שניתן. NIPT היא בדיקה שניתן לבצע כבר בשבוע ה-9 להריון, ללא סכנה להריון ולאם הפונדקאית. הבדיקה יכולה להתאים להורים המיועדים לאחר תרומת ביצית או בהליכי פונדקאות. לכן, אם אתם מתכננים לעבור את ההליך בארץ או בחו"ל בעזרת מרכז מקצועי, כדאי לשקול לכלול את הבדיקה כאחת הדרישות המחייבות מצד ההורים המיועדים. ובמידה ואתם רוצים אמינות של 100% לגבי כלל התסמונות שנבדקות היום שווה לשקול גם בדיקת סיסי שליה (שנעשית בשבוע מוקדם) או את בדיקת מי שפיר (שנעשית בשבוע מאוחר מעט יותר).

הפוסט בדיקת NIPT בזמן היריון פונדקאות הופיע ראשון במי שפיר

]]>
כל מה שחשוב לדעת על הליך פונדקאות https://www.prof-shalev.co.il/%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%9a-%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%93%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/ Thu, 14 Mar 2019 09:15:41 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=2792 מאמר אורח מאת עדה אטיאס הליך הפונדקאות הוא הליך יחסית מורכב הכולל מספר שלבים, כמו כן מדובר בהוצאה כספית גדולה ויש לעמוד בתנאי הסף ובדרישות שונות, לרבות חתימה על הסכם בעל תוקף משפטי מחייב. את ההליך ניתן לעבור בישראל, כל עוד עומדים בדרישות החוק, ואפשר לעבור את ההליך במדינות שונות כמו אוקראינה, ארצות הברית, קנדה ועוד. […]

הפוסט כל מה שחשוב לדעת על הליך פונדקאות הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח מאת עדה אטיאס

הליך הפונדקאות הוא הליך יחסית מורכב הכולל מספר שלבים, כמו כן מדובר בהוצאה כספית גדולה ויש לעמוד בתנאי הסף ובדרישות שונות, לרבות חתימה על הסכם בעל תוקף משפטי מחייב. את ההליך ניתן לעבור בישראל, כל עוד עומדים בדרישות החוק, ואפשר לעבור את ההליך במדינות שונות כמו אוקראינה, ארצות הברית, קנדה ועוד.

למי מיועד הליך הפונדקאות?

הליך הפונדקאות מיועד בדרך כלל לזוגות המעוניינים להיעזר באם פונדקאית כדי להגשים חלום ולהביא ילד לעולם. בישראל, ההליך אפשרי רק להורים מיועדים בהתאם לחוק הסכמים לנשיאת עוברים. החוק בישראל מאפשר להורים מיועדים שהם גבר ואישה שהם בני זוג, או לאישה ללא בן זוג, לחתום על הסכם עם אם נושאת לשם הולדת ילד.

החוק מיועד לנשים שאינן יכולות להתעבר ולשאת הריון, כל עוד הן בגיל הפוריות, ולנשים שהריון עלול לסכן באופן משמעותי את בריאותן. החוק בישראל מחייב שהזרע המשמש להפריה חוץ גופנית יהיה של האב המיועד, והביצית חייבת להיות של האם המיועדת. במקרים בהם נדרשת תרומה של ביצית, החוק בארץ אינו מאפשר לאם הפונדקאית לתרום להורים המיועדים ביצית שלה.

הסכם לנשיאת עוברים

כדי שההורים המיועדים יוכלו לחתום על הסכם לנשיאת עוברים עם אם נושאת, עליהם לעמוד במספר תנאים, ביניהם:

  • בני זוג או אישה יחידה ללא בן זוג.
  • גיל האם המיועדת עד 52.
  • ההורים המיועדים הם תושבי המדינה.
  • לאם מיועדת יחידה אין יותר משני ילדים ביולוגיים.
  • הזרע המשמש להפריה הוא של האב המיועד.
  • ההסכם נחתם מרצון חופשי.
  • חוות דעת של רופא מומחה על התאמה להליך הפונדקאות.
  • הערכה מטעם פסיכולוג על התאמה להליך.
  • חוות דעת רפואית המעידה כי האם המיועדת אינה יכולה להתעבר ולשאת הריון, או שהריון עלול לסכן את בריאותה.
  • ההורים המיועדים קיבלו ייעוץ מקצועי הכולל בדיקת אפשרויות נוספות כמו אימוץ.
  • ההורים המיועדים חתמו על הסכם ויתור על סודיות רפואית.

כדאי לדעת כי בהליך פונדקאות בחו"ל, משרד הפנים דורש בדרך כלל מהאב לעבור בדיקה גנטית להוכחת קשרי משפחה, ולאחר מכן האם המיועדת נדרשת לאמץ את הפעוט. כאשר עוברים את הליך הפונדקאות בישראל, נהוג לעבור אבחון טרום השרשתי (PGD) כדי להימנע מלידה של ילד החולה במחלה גנטית. את הבדיקה הגנטית מבצעים בתהליך של הפריה חוץ גופית, ובמהלך ההיריון מומלץ לאם הנושאת לעבור בדיקות מקיפות על ידי רופא מומחה, לרבות סיסי שליה או בדיקת מי שפיר.

ועדת האישורים מטעם משרד הבריאות

ועדת האישורים מטעם משרד הבריאות מהווה את הגוף האחראי על ענייני פונדקאות בישראל. החוק בישראל אינו מאפשר ליחידניים ולחד מיניים לעבור את ההליך בארץ. זוגות שקיבלו אישור ראשוני להליך הפונדקאות מוועדת האישורים נדרשים לאתר אם נושאת בעצמם או בעזרת סוכנות המתמחה בתחום זה, האם הפונדקאית חייבת להתאים לקריטריונים שנקבעו.

לאחר איתור אם נושאת ההורים המיועדים צריכים להגיש את המסמכים הרלוונטיים לתיק לוועדת האישורים, וחברי הוועדה בודקים את המסמכים, שומעים את הצדדים להסכם, ומחליטים האם לאשר את ההסכם לנשיאת עוברים, כל עוד כל התנאים הנדרשים בחוק התקיימו.

בין המסכים שיש להגיש לוועדת האישורים, על פי סעיף 4 לחוק ההסכמים לנשיאת עוברים – חוות דעת רפואית בדבר אי יכולתה של האם המיועדת להתעבר ולשאת הריון, או הריון העלול לסכן את בריאותה.

חשוב לדעת כי ניתן לעבור הליך פונדקאות גם בחו"ל, זהו הליך מורכב הכרוך בקשיים שונים, לכן מומלץ לפנות לסוכנות מקצועית ואמינה שעובדת עם גניקולוגים בארץ ובחו"ל, וכדאי לבדוק האם הסוכנות מעסיקה רופאים מומחים המלווים את ההורים המיועדים בהליך עצמו, בין אם הוא מתקיים בישראל ובין אם הוא מתקיים בחו"ל.

 

הפוסט כל מה שחשוב לדעת על הליך פונדקאות הופיע ראשון במי שפיר

]]>
פילאטיס בהריון ולהריוניות https://www.prof-shalev.co.il/%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%98%d7%99%d7%a1-%d7%91%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f/ Mon, 11 Feb 2019 11:55:28 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=2777 עם פעילות גופנית מבוקרת ונכונה, תסמיני ההריון יהיו קלים יותר, הלידה תהיה נוחה יותר ואף ההתאוששות שלאחר הלידה תהיה נוחה יותר, עם בונוס מיוחד- חזרה מהירה לגוף חטוב ופעיל.

הפוסט פילאטיס בהריון ולהריוניות הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

בהריון? בשורה משמחת ביותר! יש לך הזדמנות נהדרת לעבור את החודשים הבאים עם פעילות גופנית מותאמת להריון, שתחזק שרירים ויציבה, תרגיע גוף ונפש ובעיקר, תסייע לך בלידה. נעים להכיר- פילאטיס.

 עם ההריון וההתרגשות הרבה לקראת הבאות, נכנסים גם פרמטרים נוספים, חלקם מבוססים על תחושות, מחשבות וחששות ואחרים נשענים על "עצות טובות" שהסביבה ממהרת להעניק לך. הרצון הגדול ביותר הוא כמובן לשמור על בריאות האם והעובר ושההיריון והלידה יהיו תקינים וקלים.

יש לנו חדשות בשבילך: עם פעילות גופנית מבוקרת ונכונה, תסמיני ההריון יהיו קלים יותר, הלידה תהיה נוחה יותר ואף ההתאוששות שלאחר הלידה תהיה נוחה יותר, עם בונוס מיוחד- חזרה מהירה לגוף חטוב ופעיל.

אז מה קורה לנו במהלך ההריון? הבטן גדלה ומפעילה לחץ על הגב, ההורמונים משתחררים ויחד איתם המפרקים, מרכז הכובד משתנה ועוד לא דיברנו על שינויים במצב הרוח. עם פילאטיס לנשים בהריון ניתן מענה לפן הגופני והרגשי כאחד. העבודה על תרגילי נשימה נכונה תוכיח את עצמה בהמשך, בלידה עצמה, ואילו עבודה עם מרכז הגוף וחיזוק רצפת האגן תסייע בחיזוק והגמשת הגב, שיפור ניכר ביציבה והקלה על כפות הרגליים הכואבות מפאת הכובד והצטברות הנוזלים. באופן זה לא תגרמנה בצקות והתחושה הכללית היא של רעננות וקלילות. פילאטיס נותן מענה יעיל ומוכח לכל מצב ולכל תופעה הריונית והפעילות בעצם מלמדת את הגוף והנפש, בהדרגה, להתמודד עם כל תופעות הלוואי של ההריון.

אימוני פילאטיס לנשים אחרי לידה

אז איך פילאטיס עוזר לנו?

סוג פעילות זה שם דגש, בין היתר, על נשימה נכונה. יש לתהליך הזה חשיבות עצומה כהכנה לאתגר הלידה, וגם לאחר מכן, באימהות.

חשוב לזכור שבטחון ביכולות הגופניות, גם במהלך הריון הוא חשוב ומשנה את התפיסה לגבי התהליך המופלא שהגוף עובר. נשים רבות חוששות להפעיל את עצמן ומתייחסות להריון כאל מצב מגביל, מעכב, מסורבל וכבד. עם פילאטיס מתבצע שינוי בתפיסה הזו, יחד עם התגלית שאין בעצם מגבלה בהתנהלות היום יומית, ועם תרגול נכון, מבוקר ובהדרכה מקצועית, לא רק שהתחושה משתנה, אלא הטכניקות שבפילאטיס מבטיחות גוף חזק וגמיש יותר, שעוזר הן ללידה להיות קלה יותר והן לאחר מכן, עם החזרה לגוף חטוב וגמיש, ובפרק זמן קצר.

לפעילות הגופנית אין זמנים ומועדים. היא חשובה בכל זמן, בכל מצב. שיטת פילאטיס בעצמה פותחה על מנת לתת מענה לחיילים פצועים. היא הוכיחה את עצמה לאורך שנים רבות ככלי יעיל בעל ערך עצום במישור הגופני ואף הנפשי.

בהיבט הפיזי משפרת הפעילות את זרימת הדם, מחזקת את מערכת השרירים ומסת העצם, מחזקת את הלב והריאות ובעצם את הגוף כולו.

בהיבט הנפשי מוכיחה שוב ושוב הפעילות הגופנית את תרומתה בהפחתת לחצים ודכאון, שיפור הדימוי העצמי והרגשה כללית טובה.

בהיבט ההריוני מסייעת הפעילות הגופנית בהפחתת סכנת סוכרת הריון, מסייעת בשמירה על מבנה הגוף ושמירה על המשקל, גם לאחר הלידה, ומפיגה את החששות הטבעיים המתלווים להריון. הפעילות תבוא לידי ביטוי גם בחדר הלידה, כאשר הגוף, שרירי הבטן והאגן הם מחוזקים וגמישים ומאפשרים לידה מהירה וקלה יותר.

 על מה עובדים בפילאטיס בהריון?

לפני הכל חשוב לוודא שההדרכה ניתנת על ידי גורם מקצועי, מוסמך ובעל נסיון בהנחיית נשים בהיריון.

העבודה בפילאטיס לנשים בהריון מתמקדת במספר תחומים חשובים ומשמעותיים, ביניהם:

  • רצפת האגן: חיזוק השרירים שנחלשים עקב ההריון, הלידות והגיל. שרירי רצפת האגן חיוניים לשליטה על הסוגרים ולמניעת צניחת אברי האגן. בפילאטיס הריון מתמקדים על תרגול נכון להפעלה תקינה של השרירים וחיזוקם, בשל העומס ההולך והגובר במהלך חודשי ההריון, ובלידה עצמה. חיזוק רצפת האגן תורמת ליציבה, להתמודדות עם עומס המשקל ולתמיכה בגב ובבטן התחתונה.
  • שרירי הבטן התחתונה: חלוקה נכונה של העומס, כך שלא יתרכז רק בשרירי הגב התחתון.
  • מפרקים: עבודה על גמישות המפרקים בגוף, חיזוקם והגמשתם.
  • שרירים: חיזוק שרירי הגב העליון והגב התחתון. התרגול מסייע בשיפור היציבה, חלוקה נכונה של העומס בשל המשקל הנוסף ותחושת קלילות וחוזק.

התרגילים כוללים גם עבודה על הנשימה, שחרור הרפיה, לצד פעולת חיזוק ומתיחה. לאורך כל ההריון מתקיימת תוכנית מותאמת לשלבי ההריון השונים ולשינויים המתחוללים בגוף, גדילת העובר וגדילת הבטן. הפעילות תורמת אף להתפתחות תקינה של העובר באופן משמעותי, ולהליך ההריון בכלל.

אימון לחיזוק שרירים אחרי לידה

הדברים הכי חשובים

כאמור, כשאתן בוחרות להתעמל בשיטת פילאטיס במהלך ההריון עליכן לעשות שיעורי בית ולבחור בסטודיו שיש לו שם, מוניטין וצוות מוסמך שיידע מה מתאים לכן וליכולות שלכן.

בכל מקרה חשוב להיוועץ ברופא לפני תחילת הפעילות, כדי לשלול מצבים שיש בהם הגבלות רפואיות, למשל שמירת הריון, לחץ דם גבוה, מחלת לב או ריאות, או פתיחת צוואר הרחם וכדומה. בכלל, לפני כל פעילות גופנית חשוב להיוועץ ברופא הנשים שלכן, גם אם אתם נשים פעילות גופנית, גם טרם ההריון.

גם אם אתן מלות על ידי צוות מקצועי ומוסמך, היו קשובות לגופכן. עצרו כשאת חשות צורך במנוחה, הפחיתו את התרגול אם אתן חשות שהוא מאומץ מדי.

בשורה התחתונה, פילאטיס בהריון הוא פעילות רצויה ומיטיבה מכל אספקט אפשרי. היא מסייעת בנשיאת הבטן ההריונית, בחיזוק הגוף, בהגמשה שלו\ בשמירה על המשקל והענקת חיוניות ואנרגיות, שנחוצים כל כך במהלך ההריון.

עם תוכנית אימונים מסודרת תחושו הקלה רבה בכאבי הגב, הורידים הנפוחים, כאבים ברגליים וקשיים בשינה.

פילאטיס היא מסוג הפעילויות המומלצות ביותר בהריון, מאחר והיא משלבת בין חיזוק הגוף לגמישות שלו.

 *תמונות באדיבות סטודיו לפילאטיס שמים וארץ

 

 

 

 

 

 

 

הפוסט פילאטיס בהריון ולהריוניות הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מה ניתן לעשות לטיפול בכאבי גב בהריון? https://www.prof-shalev.co.il/%d7%9b%d7%90%d7%91%d7%99-%d7%92%d7%91-%d7%91%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f/ Mon, 15 Oct 2018 06:37:30 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=2565 נשים רבות סובלות מכאבי גב מציקים במהלך ההריון, אך סבורות שאין הרבה מה לעשות ועם הלידה התופעה תעלם. אך יש כמה דרכים בעזרתן אפשר להקל על הכאבים, ואף למנוע אותם.

הפוסט מה ניתן לעשות לטיפול בכאבי גב בהריון? הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

נשים רבות סובלות מכאבי גב מציקים במהלך ההריון, אך סבורות שאין הרבה מה לעשות ועם הלידה התופעה תעלם. אך יש כמה דרכים בעזרתן אפשר להקל על הכאבים, ואף למנוע אותם.

כאבי גב במהלך ההריון נגרמים שינויים פיזיולוגים נרחבים שעובר גוף האישה במהלך ההריון. שינוי מרכז הכובד של הגוף, העלייה במשקל, עלייה בעומס על הגב התחתון והעליון, ירידה בטונוס שרירי הבטן ועוד, כל אלה יוצרים עומס יתר על הגב ועלולים לגרום לכאבים קשים.

עלייה בייצור ההורמון "רלקסין", הגורם להרפיית השרירים, הרצועות, ורקמות החיבור כדי להכין את הגוף ללידה, משפיע על כל שרירי הגוף ועלול לגרום עומס מוגבר על שרירים ומפרקים, ולעיתים אף לכאבי גב.  

גורם נוסף שיכול להוביל לכאבי גב הוא מתח מתמשך. הריון הוא תקופה מרגשת וקסומה, אך עלולה להיות כרוכה גם במתח וחרדה. מתח מתמשך עלול להוביל גם לכאבי גוף שונים, ביניהם גם כאבי גב. במקרים מסוימים, כאבי גב יכולים להעיד על בעיה בריאותית כמו דלקת בדרכי השתן או בעיית כליות, לכן חשוב לשמור על עירנות, ואם כאבי הגב קשים מאוד, ומלווים בתופעות כמו חום, דם בשתן או כל תופעה חריגה אחרת, יש לפנות לרופא המטפל.

איך ניתן להקל על כאבי הגב במהלך חודשי ההריון?

בשלב ראשון, חשוב להבין כי גופך זקוק לתמיכה מיוחדת במהלך ההריון וכי שינוי באורח החיים עשוי להקל על כאבי הגב. הקפדה על מנוחה מספקת, מתיחת הידיים והרגליים מדי פעם בזמן ישיבה ממושכת, ודגש על תמיכה לגב בזמן ישיבה, עיסוק בספורט המתאים להריון שיכול לכלול תרגילי התעמלות, אירובי, אימוני חוזק, פילאטיס ועוד.

ככלל, חשוב להימנע מלהפעיל עומס על הגב. אם זה בעזרת נעילת נעליים שטוחות ונוחות, הרמת חפצים רק בגב זקוף, שינה על הצד ולא על הגב או כל תנועה אחרת שלתחושתך יוצרת עומס על הגב.

במידה ואין שיפור, מומלץ לפנות לרופא להתייעצות.

קראי גם:

החזר כספי על בדיקות הריון >>

האם לבצע בדיקת דם במקום בדיקת מי שפיר? >>

מה המועד המומלץ לבידצוע בדיקת מי שפיר? >>

הפוסט מה ניתן לעשות לטיפול בכאבי גב בהריון? הופיע ראשון במי שפיר

]]>
סוכרת הריון: הסכנה השקטה https://www.prof-shalev.co.il/%d7%a1%d7%9b%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f/ Mon, 08 Oct 2018 11:08:13 +0000 https://www.prof-shalev.co.il/?p=2477 מהי סוכרת הריונית, האם היא חולפת עם הלידה ומה ההבדל בינה לבין סוכרת רגילה? מהי השפעתה על האם ועל העובר ומה עושים במקרה של אבחון? כל המידע בעמוד שלפניכם

הפוסט סוכרת הריון: הסכנה השקטה הופיע ראשון במי שפיר

]]>
מאמר אורח

אובחנת כסוכרתית במהלך ההריון, ואינך יודעת איך להתמודד? חוששת בפגיעה בך ובעובר? חשוב שתדעי שאפשר לאזן את הסוכר ולהימנע מהסיכונים. איך לעשות את זה? כל התשובות בכתבה הבאה.

 

5-10% מכלל הנשים ההרות מאובחנות במהלך ההריון כסובלות מסוכרת, המוגדרת כסוכרת הריון, כך שמדובר בתופעה נפוצה מאוד שבעזרת טיפול נכון אפשר להתמודד איתה.

הגורמים לסוכרת הריון אינם תמיד חד משמעים, אך משתנים כמו סוכרת בקרב בני משפחה קרובה, סוכרת הריון בהריונות קודמים, עודף משקל ולידת עובר גדול יחסית (מקרוזומלי) בעבר, מגדילים את הסיכון לפתח סוכרת הריון.

סוכרת שקטה

סוכרת הריון, בניגוד לסוכרת סוג 2, כלל אינה מורגשת, והדרך היחידה לאבחן אותה היא בעזרת בדיקת העמסת סוכר המתבצעת בשבוע 24-48 להריון. בבדיקה זו שותה האישה 50 מ"ל גלוקוז, ולאחר כחצי שעה מתבצעת בדיקת דם המודדת את רמת הסוכר. בחלק מהמקרים תידרש בדיקה נוספת, במהלכה תשתה האישה 100 מ"ל גלוקוז כדי לקבל תוצאה חד משמעית.

העובדה שסוכרת הריון היא סוכרת שקטה, שאין לה ביטויים פיזיים מידיים הופכת אותה למסוכנת במיוחד עבור נשים שמחליטות לא לבצע את בדיקת העמסת הסוכר, או כאלה שאובחנו אך מסיבות שונות אינן מאוזנות. למרות שהסוכרת אינה מורגשת, היא עלולה לגרום לפגיעות קשות ביותר באישה ובעובר.

אישה עם סוכרת הריון שאינה מאוזנת עלולות  לפתח רעלת הריון, ריבוי מי שפיר, יתר לחץ דם, לידה מוקדמת סוכרת הריון, ולידת עובר גדול מהרגיל. בטווח הארוך, נשים שסבלו מסוכרת הריון הן בעלות סיכון של עד 70%  ללקות בעתיד בסוכרת סוג 2 .

במקרה ומדובר בנשים שסבלו מסוכרת לפני ההריון, גדל הסיכון להתפתחות מומים בעובר, בעיקר אם הסוכרת אינה מאוזנת. שיעור המומים בעובר יורד ככל שרמות הסוכר מתחילת ההריון מאוזנות יותר. סוכרת הריון קשורה גם לסיכון גבוה יותר ללקות בדלקת חוזרת בדרכי השתן.

לידת עובר גדול (למעלה מ-4 קילוגרם) עלולה לגרום לסיבוכים שונים במהלך הלידה כמו פציעות בתעלת הלידה, כליאת כתפיים, ניתוח קיסרי ולידה בעזרת מכשירים. לכן במקרים רבים, נשים עם סוכרת הריון והערכת משקל גבוהה לעובר, הרופאים ממליצים ללדת בניתוח קיסרי. בנוסף, מחקרים מצביעים על קשר בין השמנת העובר ברחם בגלל סוכרת הריון, לבין נטייה להשמנה ולפיתוח סוכרת סמויה בגיל ההתבגרות.

טיפול טבעי בסוכרת הריון

התמודדות עם סוכרת הריון היא אפשרית, והתייעצות עם מומחים בתחום יכולה לסייע. השינוי הראשון שמומלץ לעשות הוא מעבר לתזונה דלת סוכר. את התפריט מומלץ להתאים לאורח החיים וההרגלים הקודמים, כדי לא ליצור מצב של רעב קיצוני במהלך ההריון ואי יכולת לעמוד במגבלות התזונתיות. במקרים שבהם הסוכרת אינה מאוזנת גם לאחר שינוי תזונתי,  יינתן טיפול תרופתי.

בנוסף לתזונה מתאימה, מומלץ לשלב פעילות גופנית המותאמת לשלבי ההריון השונים וליכולת הגופנית של כל אישה. אם זו  הליכה, פילאטיס, יוגה או כל פעילות שתעזור בהורדת רמת הסוכר.

איזון סוכר במהלך הריון

הרפואה הטבעית מציעה גם היא אפשרויות טיפול שונות בסוכרת הריון. הטיפול משלב דיקור סיני עדין המותאם להריון, המלצות תזונה שמטרתה לאזן את רמת הסוכר, והכנת פורמולות צמחי מרפא של "נטורל סין". הפורמולה מותאמת אישית לכל אישה ואישה על פי צרכיה, בניגוד לתרופות מרשם . הפורמולה בטוחה לשימוש, ואין לה  תופעות לוואי כלל.

הסיכונים הטמונים בסוכרת הריון שאינה מאוזנת הם רבים וכבדי משקל, אך לצד זה ישנו גם הסיכוי לשינוי אורח חיים בדרך שתשפיע לטובה על חייך גם לאחר הלידה, ותמנע התפתחות מחלות בעתיד.ש

הפוסט סוכרת הריון: הסכנה השקטה הופיע ראשון במי שפיר

]]>